Адреса: Кнеза Вишеслава 92, Београд, Србија; Телефон: 011 355 0287

РУШ ЕЊЕ ЕЛЕМЕНАТА И МАТЕРИЈАЛА

 • Жанр:
  Наставни филмови
 • Година:
  1978
 • Категорија:
  Управа инжењерије
 • Редни број:
  16
 • Врста:
  Колор
 • Дужина:
  269 метара
 • Трајање:
  25 минута
 • Формат:
  24
 • Сценарио:
  ппук. Милијан Николић
 • Режија:
  чорђе Бујак
 • Сниматељ:
  Зоран Николић
 • Садржај:
  Приказано је како се припремају и руше елементи и материјали од дрвета, метала, камена, опека и бетона, као и рушење у земљи. У припремном периоду, руководилац вежбе упознаје старешине са циљем вежбе и наставним питањима која се обрађују. Војници обнављају знања из рушења и изводе припрерне за вежбу. Уређује се вежбалиште. Руководилац вежбе изђаје заповест. Приказан је прорачун потребне количине, паковање, постављање и везивање експлозивних пуњења за елементе, а затим рушење свих елемената. Посебна пажња посвећена је мерама заштите људства при раду са бојним минскоексплозивним средствима.
 • Преузимање: