Адреса: Кнеза Вишеслава 92, Београд, Србија; Телефон: 011 355 0287

ДОЗИМЕТРИЈСКА КОНТРОЛА

 • Жанр:
  Наставни филмови
 • Година:
  1978
 • Категорија:
  Управа АБХО
 • Редни број:
  11
 • Врста:
  Колор
 • Дужина:
  178 метара
 • Трајање:
  16 минута
 • Формат:
  16
 • Сценарио:
  ген.-мајор чорђе Новосел
 • Режија:
  Михаило Секулић
 • Сниматељ:
  Зоран Николић
 • Садржај:
  Приказане су у вежби радње и поступци појединаца, посада, послуга, основних јединица и команди на праћењу радиолошке ситуације, настале употребом нуклеарног оружја. Контролише се озраченост људства и степен контаминације техничких средстава и наоружања, ради очувања борбене способности јединице. Филм настоји да се покаже радиолошка заштита у свим видовима праћењу озрачења и контаминације, извршење дозиметријске контроле и мере противнуклеарног, противбиолошког и противхемијског обезбеђења.
 • Преузимање: