Адреса: Кнеза Вишеслава 92, Београд, Србија; Телефон: 011 355 0287

ЗАПАЉИВА БОРБЕНА СРЕДСТВА И ЗАШ ТИТА

 • Жанр:
  Наставни филмови
 • Година:
  1973
 • Категорија:
  Орган Генералштаба ЈНА за родове КоВ
 • Редни број:
  2
 • Врста:
  Колор
 • Дужина:
  200 метара
 • Трајање:
  18 минута
 • Формат:
  20
 • Сценарио:
  пук. Душан Рудеж
 • Режија:
  Александар Аранђеловић
 • Сниматељ:
  Александар Танасковић
 • Садржај:
  Кроз причање војника ЈНА, камера дочарава његове импресије и доживљаје, и тако сазнајемо о својствима, особинама и употреби разних запаљивих средстава (термита, електрона, фосфора, напалма) и гледамо дејства запаљивих борбених средстава на живу силу и технику. У филму су обрађене и мере заштите, понашање војника на бојном пољу кад противник употребљава запаљива борбена средства, начини заштите техничке локације и гашења пожара. Синхронизован је и на: енглески, француски, руски, албански, мађарски, македонски, румунски, русински, словеначки и словачки језик и на ијекавски и јекавски дијалект спрско-хрватског језика.
 • Преузимање: