Адреса: Кнеза Вишеслава 92, Београд, Србија; Телефон: 011 355 0287

ОКЛОПНИ ВОЗ

 • Жанр:
  Играни филмови и серије
 • Година:
  1962
 • Категорија:
  Не постоји категорија!
 • Редни број:
  0
 • Врста:
  Колор
 • Дужина:
  466 метара
 • Трајање:
  43 минута
 • Формат:
  43
 • Сценарио:
  Ото Денеш
 • Режија:
  Ото Денеш
 • Сниматељ:
  Ненад Јовичић
 • Садржај:
  Једна десетина босанских партизана одлучује да ликвидира усташки оклопни воз који је патролирао на прузи Босански-Нови — Приједор. Преобучени у домобран-ске униформе, успевају да се убаце у воз и да после кратке, али жестоке борбе, ликвидирају посаду, униште или избаце наоружање и сами искоче из воза који је јурио великом брзином према Приједору. У току борбе у возу, машиновођа је сазнао да су унутра партизани, па је дигао узбуну на приједорској железничкој станици. Будући да из воза нико није излазио, усташе су мислиле да су партизани још унутра, али неће да се предају. Зато уништавају воз. Филм је снимљен на основу истинитог догађаја из НОР-а.
 • Преузимање: